Veel gestelde vragen

Om je zo goed mogelijk te informeren over Stichting Verborgen Armoede Nunspeet hebben wij op onze website al zo veel mogelijk verteld. Mocht je nog vragen hebben dan vind je op deze pagina mogelijk het antwoord. Staat je vraag er niet bij dan kun je ons altijd een bericht sturen via ons contactformulier. We proberen dan zo snel mogelijk te antwoorden.

De pakketten/activiteiten zijn bestemd voor inwoners van de gemeente Nunspeet die op of rond bijstandsniveau / lage-inkomensgrens leven en het dus financieel vaak moeilijk hebben. Of zij nu reeds ingeschreven staan bij de Voedselhulp Nunspeet, wel of niet kerkelijk gezind zijn, alleenstaand zijn of een gezin, iedereen kan aangemeld worden. Wij gaan er op basis van goed vertrouwen van uit dat de huishoudens die worden opgegeven het ontzettend goed kunnen gebruiken.

Deze pakketten en activiteiten zijn niet bedoeld voor mensen die het goed kunnen gebruiken omdat ze altijd klaar staan voor een ander, altijd de hond van de buren uitlaten, altijd op de kinderen past, een rottig jaar heeft gehad, etc. Hoe goed bedoeld ook, men moet wel écht in een zeer moeilijke financiële situatie verkeren, door wat voor reden dan ook.

Ken of ben je iemand binnen de gemeente Nunspeet die in een zeer moeilijke financiële situatie verkeerd, en die een extraatje kan gebruiken? Dan kun je deze persoon/gezin via onze website aanmelden door het formulier op onze website helemaal  in te vullen. Inclusief een korte motivatie. Omdat wij de pakketten/activiteiten zoveel mogelijk op maat maken is het handig om de gezinssamenstelling,  en bij eventuele kinderen de leeftijd/geboortedatum en het geslacht, te weten.

Je kunt ons helpen op verschillende manieren:

Word vrijwilliger – We kunnen regelmatig extra handjes gebruiken. Neem contact met ons op voor meer informatie..

Overweeg een donatie in de vorm van goederen – Denk aan het geven tijdens onze jaarlijkse supermarktactie in december bij de PLUS in Nunspeet. Wij staan hier op deze dag met de vrijwilligers van onze stichting om middels de gedoneerde boodschappen van het winkelend publiek onze kerstpakketten samen te kunnen stellen. Denk dan aan broodjes, koekjes, chocolaatjes, thee, etc. Maar ook een bijdrage in één onze collectebussen is van harte welkom.

Alle kleine beetjes helpen – Wil je weten waar we behoefte aan hebben? Neem dan contact met ons op.

Wij benaderen de lokale ondernemers met de vraag of ze iets kunnen betekenen op het gebied van goederen of een financiële bijdrage kunnen leveren. Of het nu gaat om koekjes, bloemen of proefverpakkingen shampoo, we zijn overal blij mee! Verder hebben we een boodschappenactie waarbij de consumenten van de betreffende supermarkt een boodschappenwensenlijstje krijgen en voorbij de kassa de producten kunnen inleveren voor de actie.

Per eind november 2016 staan wij officieel geregistreerd als Stichting Verborgen Armoede Nunspeet. Wij zijn geregistreerd bij de kamer van Koophandel onder nummer: Kvk 67503721. Wij handelen zonder winstoogmerk en werken met alleen vrijwilligers.

We willen in de komende jaren nog meer betekenen voor de mensen binnen onze gemeente die het financieel zwaar hebben. Meer informatie over de verschillende activiteiten kan je vinden op onze website.

Nee, wij zijn op veel punten een heel ander soort stichting.

  • Wij hanteren geen inkomenscriteria, wij werken op basis van goed vertrouwen. De Voedselhulp biedt langdurige hulp en logischerwijs hanteren zij een inkomensgrens.
  • Wij voorzien niet op wekelijkse basis gezinnen in onderhoud.
  • Onze kerstpakkettenactie is jaarlijks rondom kerst bedoeld als een extraatje.
  • Wij proberen het gehele jaar door een aantal activiteiten en extra’s aan te kunnen bieden.
  • Wij werken alleen met nieuw speelgoed voor bijvoorbeeld Sinterklaas en de verjaardagen van de kinderen.
  • Wij proberen d.m.v. van lichtpuntjes de gevolgen van de stress die de zorgen rondom de zorgelijke financiële situatie met zich meebrengt dragelijker te maken.