Je kind wil graag korfballen, fietscrossen, hockeyen. Of op muziek- dansles of een andere sportieve of creatieve activiteit doen zoals je zwemdiploma halen. Maar het betalen van de contributie of het lesgeld is een financiële uitdaging. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt en Stichting Verborgen Armoede Nunspeet is ‘tussenpersoon’. Dat betekent dat wij de ingevulde ouderkaart aannemen en de aanvraag voor je indienen. Allemaal met het doel dat kinderen die opgroeien in armoede ook meedoen. Zodat kinderen samen bewegen, musiceren, acteren, genieten en stralen.

Te weinig geld voor een sportclub of creatieve les?

Wil je kind graag op voetbal, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Dit fonds betaalt voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Het Jeugdfonds betaalt de contributie direct aan de vereniging. De bijdrage van het Jeugdfonds is per 1 januari 2023 maximaal € 225 per jaar voor sport en € 425 per jaar voor cultuur en voor (ABC) zwemlessen een maximum van €890. Naast een vergoeding voor de contributie of het lesgeld, is het mogelijk om voor maximaal € 90 sportkleding/attributen te vergoeden. Uiteraard geldt dit alleen als het echt nodig is.

Hoe werkt het?

  1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een tussenpersoon (o.a. Stichting Verborgen Armoede Nunspeet)
  2. De tussenpersoon doet in overleg met jou een aanvraag.
  3. Je hoort binnen drie weken of de aanvraag is goedgekeurd.
  4. Na goedkeuring meld je je kind aan bij de sportclub of andere betreffende organisatie.
  5. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub / lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op:

  • De aanvraag geldt voor één jaar. Elk jaar moet je een nieuwe aanvraag doen.
  • Je mag voor meerdere kinderen uit één gezin een aanvraag indienen. Voor elk kind dien je apart een aanvraag in.
  • SVAN is ook tussenpersoon bij zwemlessen vanaf 5 jaar.
  • Bij de start van de aanvraag is het kind jonger dan 17 jaar.

Hoe nu verder?

Stuur ons een mail via info@verborgenarmoedenunspeet.nl. Download alvast de ouderkaart, vul de kaart in en stuur deze mee als bijlage. Zo hebben wij snel alle gegevens compleet. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wat valt er onder ‘sport’?

Elke sport welke is aangesloten bij het NOC*NSF komt in aanmerking voor een bijdrage. Afhankelijk van de lokale spelregels kan je ook een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld fitness of een sport die niet is aangesloten bij een bond. Twijfel je, neem gerust contact op en stuur ons een e-mail.

Wat valt er onder ‘cultuur’?

Beeldend >>> beeldhouwen,  schilderen, tekenen.
Dans >>> algemene dansvorming, breakdance, hiphop, jazzballet, klassiek ballet, showdance, streetdance, voorlopleiding dansacedemie.
Muziek >>> accordeon, algemene muziekvorming, blokfluit, cello, djembé, drumband, drums, dwarsfluit, gitaar, keyboard, klarinet, orgel, piano, saxofoon, trombone, trompet, viool, zang.
Schrijven >>> poëzie, verhalen.
Nieuwe media >>> film, fotografie, webdesign.
Theater >>> circus, jeugdtheater, musical, theater.

Staat de activiteit die je kind graag wil volgen er niet bij, bijvoorbeeld krav maga of scouting. Neem gerust contact op via info@verborgenarmoedenunspeet.nl

Hoe kan het kind de benodigde sport- of cultuurattributen aanschaffen?

Voor de aankoop van aangevraagde (en toegekende) attributen, zoals sportkleding of schildersspullen, ontvangt zowel de tussenpersoon (deze wordt naar de ouders gestuurd) als de winkel een voucher (waardebon) waarop de voorwaarden en afspraken staan waarmee een aankoop wordt gedaan.

Bij het bezoek aan de winkel neemt het kind de uitgeprinte waardebon mee. Hierop staat omschreven welk attribuut mag worden aangeschaft en voor welk bedrag. De ouders/kinderen hoeven de benodigde attributen niet zelf te betalen.* De winkelier of sportaanbieder stuurt de factuur naar het Jeugdfonds Sport en/of Cultuur en deze betaalt de rekening rechtstreeks aan de winkel.

De spelregels van de waardebon van het Jeugdfonds Sport en/of Cultuur kunnen lokaal verschillen. Muziekinstrumenten kunnen worden gehuurd via het Instrumentendepot Leerorkest.

*Als het toegekende bedrag op de waardebon niet toereikend is, zal het resterende bedrag direct door de ouder(s)/verzorger(s) worden betaald. Dit staat vermeld op de waardebon. Eventueel kan er gevraagd worden naar uw legitimatie.