Een terugblik op 2023

Een terugblik op het afgelopen jaar!

Wat is er veel positiefs gebeurd en wat hebben we samen met elkaar veel voor elkaar gekregen in het mooie Nunspeet. En juist voor een ieder waarin hun financiële situatie maakt dat de extraatjes niet vanzelfsprekend zijn.

We hebben dit begin dit jaar maar liefst 11 buurtkasten kunnen plaatsen in de gehele gemeente Nunspeet. Niet wetende hoe dit zich verder zou ontwikkelen zijn we het maar gewoon gaan doen💪🏼

We hebben daardoor 11 buurtkast-vrijwilligers kunnen verwelkomen binnen onze stichting. Ieder met ontzettend veel enthousiasme om dit project te laten slagen. En dat het geslaagd is is een feit. Ontzettend veel mensen weten de buurtkasten te vinden om er iets iets te halen voor een maaltijd, een koekje, wat de drinken en verzorgingsproducten! Gelukkig weten ook meer mensen die wat over hebben onze kasten te vinden, maar deze groep mag zeker nog groter😉

Met Pasen hebben we ieder huishouden bij ons bekend kunnen zien van een tasje met paas-lekkers en een bosje bloemen. Gewoon om iets extra’s te kunnen betekenen en ook Pasen een beetje feestelijker te kunnen maken.

In de zomer hebben we iedereen kunnen uitnodigen voor een spetterend waterfeest bij de watersportvereniging van Nunspeet.

Wat een succes was het. En wat heeft een ieder een plezier gehad. Mede door het heerlijke zonnige weer, maar ook het enthousiasme van iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Kinderen en hun ouders hebben kunnen kennismaken met verschillende water sportactiviteiten en aansluitend was er nog een gezellige en verrukkelijke bbq met elkaar!

Aan het einde van de zomer was er nog de meer dan geslaagde huis aan huis collecte!

Iedereen die ons nog niet kende heeft zo hopelijk een beetje kennis kunnen maken. Laten zien dat we er zijn voor Nunspeters in een moeilijke financiële situatie en geld ophalen bij hen die iets konden missen!

Maar liefst €7561.- heeft deze collecteweek opgebracht. Maar buiten dit bedrag heeft het ons ook een hoop mooie gesprekken en enthousiasme gebracht.

En toen werd het bijna 5 december. Tijd om alle kinderen te voorzien van een sinterklaaskado’s!

Ieder kind (bij ons bekend) mocht een wensenlijstje invullen en wij regelden de rest👌🏼🎁

Alle jute zakken werden ruim gevuld met kado’s, pepernoten, chocoladeletters en een warm dekentje.

Ook voor alle alleenstaanden en echtparen zonder kinderen was er een tasje met lekkers en warm dekentje.

Het jaar konden we afsluiten met onze inmiddels 10e kerstpakketten actie. Hiervoor stonden we op zaterdag 9 december in 2 supermarkten om de gewenste boodschappen in te zamelen.

Dit is wederom gelukt door onze enthousiaste vrijwilligers maar zeker ook door de vrijgevigheid van vele vele winkelende Nunspeters!

Maar liefst 140 kerstpakketten konden we vullen met kerstige maar ook bruikbare levensmiddelen, een Nunspeet kadopas, een supermarktbon van de Plus en en borrelplankje met de nodige lekkernijen.

Ook hebben bij door het gehele jaar heen maar liefst zo’n 120 kinderen kunnen verblijden met een ruim gesorteerd verjaardagspakket!

En hebben we maar liefst 18 kinderen kunnen laten sporten of zwemlessen doordat we tussenpersoon zijn van het Jeugdfonds!

Ook zijn we gestart in het bestuur en penningmeesterschap van Hulpfonds Nunspeet. We delen onze kennis en kunde. En kunnen we via deze weg nog meer mensen doorverwijzen en hulp bieden op het gebied van financiële onzekerheden.

We willen alle sponsoren, gulle gevers van materiaal, geld, kennis, etc enoooorm bedanken! Het zijn er echt teveel om allemaal te benoemen en we willen zeker niemand vergeten. Iedere bijdrage door particulieren, bedrijven, kerken etc waren van onschatbare waarde. Het doet ons goed dat er zo velen zijn die onze stichting zo’n warm hart toedragen🥰

Kortom we hebben niet stil gezeten het afgelopen jaar! Dit uiteraard met ontzettend veel plezier enthousiasme. Ook het komende nieuwe jaar blijven we ons onverminderd inzetten voor een ieder die ons nodig heeft. Met uiteraard weer nieuwe plannen en initiatieven😉

Wij wensen iedereen een zeeeer voorspoedig 2024!✨️

Deel dit bericht