Rotaryclub Nunspeet steunt de verborgen armoede in Nunspeet!

Tijdens het jaarlijkse Kerstdiner van Rotaryclub Nunspeet, ditmaal in NH Hotel Sparrenhorst gehouden, wordt traditioneel geld ingezameld voor een goed doel. Aangezien Rotaryclub Nunspeet meer wil inzetten op lokale goede doelen, is op 19 december j.l. gekozen voor de Stichting Verborgen Armoede Nunspeet.

Namens de Stichting Verborgen Armoede Nunspeet waren Chantal Alt en Nathalie van Goor aanwezig om via een PowerPointpresentatie te laten zien welk geweldig vrijwilligerswerk er door deze organisatie wordt verricht.

Nederland is een welvarend land, maar toch is er veel “stille” armoede. En dus ook in Nunspeet. Stichting Verborgen Armoede Nunspeet is een burgerinitiatief, opgezet in 2014 door Nunspeters om mede-inwoners van de gehele gemeente Nunspeet die in stille armoede leven een steuntje in de rug te geven. Wanneer men maandelijks geld tekort komt om de vaste lasten te betalen, is het besparen op levensmiddelen een logisch gevolg. Geld voor boodschappen is er nauwelijks, laat staan met feestdagen. En deze mensen verdienen juist tijdens deze dagen een extraatje. Gedurende het hele jaar door proberen wij huishoudens lichtpuntjes te bieden door verschillende activiteiten en andere initiatieven. Denk aan; een Sinterklaasactie, een leuke activiteit voor gezinnen rond Kerst en Pasen, iets leuks rond de verjaardagen van de kinderen, een uitje, etc.

Aan het eind van de avond kon er door oud-voorzitter Ludwig Hoeksema een mooi sponsorbedrag worden overhandigd van € 2.500 aan Chantal en Nathalie van de Stichting Verborgen Armoede Nunspeet, die geheel afhankelijk zijn van giften, donaties en sponsoring.

Deel dit bericht