Volksuniversiteit Nunspeet en SVAN starten binnenkort met het ‘Rondkomers’ project.

Volksuniversiteit Nunspeet biedt een groot scala van workshops aan en met de gedachte ‘je kunt mensen beter leren vissen, dan ze vis te geven’ bedachten zij een tweetal cursussen om mensen die moeite hebben om iedere maand rond te komen te helpen. Ze gaan een cursus koken aanbieden, waarin aandacht besteed wordt hoe je gezond en goedkoop kan koken en hoe je goed kan inspelen op seizoensgebonden producten en lokale aanbieders. Zodat je ondanks een kleine beurs toch een gezonde maaltijd op tafel kan zetten. Daarnaast willen ze een cursus naaien & verstellen aan gaan bieden, zodat mensen hun kleding langer kunnen dragen en minder snel weggooien. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je lekker voelt in je kleding.
Tijdens de workshops zit je in een groep mensen die met de zelfde problemen kampen, zonder pottenkijkers, fotografen of dergelijke.

De bedoeling is dat deze cursussen gratis aangeboden kunnen worden, inclusief de ingrediënten tijdens het koken. Dankzij een subsidie van het van den Broek Lohman Fonds en een voucher van de Rabobank kunnen ze van start gaan. De Volksuniversiteit is onder andere in contact met de gemeente Nunspeet, Stichting Welzijn Nunspeet, Het Venster en Stichting Verborgen Armoede, omdat met name deze organisaties in contact staan met de doelgroep. De Volksuniversiteit faciliteert de workshops en hopen dat zij in samenwerking met deze organisaties de juiste cursisten kunnen vinden die graag mee willen doen.

Deel dit bericht