Tafelronde schenkt 5000 euro

Tafelronde 156 Nunspeet zet zich doorlopend in voor de lokale gemeenschap. Dit jaar is de keuze voor een goed doel op de Stichting Verborgen Armoede Nunspeet (SVAN) gevallen. Er is helaas veel ‘stille armoede’ in Nunspeet, dit was er al en is door de gevolgen van het coronavirus alleen maar toegenomen.

Vaak is niet zichtbaar dat er mensen zijn die dagelijks veel zorgen hebben over hun financiële situatie. Nauwelijks de huur kunnen betalen, kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, sociale uitsluiting en geen traktatie op school als je jarig bent.

Mensen die hun hoofd recht houden, niet snel klagen, maar ondertussen de eindjes aan elkaar moeten knopen. Juist voor deze mensen verzorgen zij af en toe een extraatje. Tafelronde 156 steunt de SVAN dan ook van harte en is blij hen een bijdrage van 5000 euro te kunnen schenken dit jaar. Dit zal besteed worden aan de verjaardag pakketten voor het komende jaar zodat gezinnen een pakket kunnen aanvragen voor hun jarige kind. Op deze manier wordt er toch een fijne verjaardag gevierd zoals het moet!

Een ander deel van het bedrag geldt als bijdrage voor de jaarlijkse kerstpakketten die de gezinnen binnenkort weer ontvangen. SVAN staat hiervoor de hele week bij supermarkt de PLUS bij de Binnenhof middels een bonnenactie en aankomende zaterdag bij supermarkt de Boni. Op deze manier kan het winkelend publiek ook haar bijdrage leveren die nog hard nodig is om de gezinnen uit Nunspeet weer van mooie kerstpakketten te kunnen voorzien.

geschreven door: RTV Nunspeet

Deel dit bericht