Back to basic

Nunspeet – De (Stichting) Actie Verborgen Armoede Nunspeet (AVAN) is weer van start gegaan. De actie is bedoeld om de mensen in de gemeente Nunspeet die op het randje van armoede leven een extraatje te kunnen geven met Kerst. Dit jaar gaat de Stichting back to basic waarbij er in het uit te delen verrassingskerstpakket alleen voedingsmiddelen zullen zitten.

De hulp van lokale winkeliers, ondernemers, verenigingen en donateurs is hiervoor nog steeds nodig. Er blijken namelijk genoeg gezinnen in Nunspeet te zijn die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank noch aangesloten zijn bij een kerk maar een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken. Dat blijkt wel want het aantal gezinnen dat een kerstpakket ontving verdubbelde; van 42 gezinnen in 2014 naar 92 gezinnen in 2015 en in 2016 werden ruim 80 gezinnen in Nunspeet verrast met een kerstpakket.

De bedoeling is dat u via de openbare Facebook pagina ‘Actie Verborgen Armoede Nunspeet’ middels een persoonlijk (niet publiekelijk zichtbaar) bericht een gezin woonachtig in de gemeente Nunspeet, aanmeldt die volgens u, steun hard nodig heeft. Mailen mag uiteraard ook via avanunspeet@gmail.com. Graag met opgaaf van reden en gezinsgrootte. Gezinnen kunnen worden aangemeld t/m 13 december 2017 en uw informatie wordt discreet en vertrouwelijk behandeld.

Vrijwilligers brengen de pakketten als verrassing rond bij de aangemelde gezinnen. De veelal verbouwereerde en emotionele reacties zijn hart- en zielsverwarmend. Stichting Actie Verborgen Armoede is zeer dankbaar voor de ook dit jaar weer toegezegde hulp van verschillende lokale winkeliers, ondernemers en vrijwilligers. Desalniettemin doet zij hierbij een beroep op nóg méér sociaal maatschappelijk betrokken ondernemers en winkeliers die hun steentje, op welke manier dan ook, willen bijdragen aan dit mooie, particuliere en onbaatzuchtige initiatief.

Hoe kunt u als inwoner van Nunspeet helpen? Op zaterdag 16 december 2017 is er een Boodschappenactie bij supermarkt Plus Wilmink aan de Colijnstraat 86 in Nunspeet zodat inwoners boodschappen kunnen doneren. Mocht u als vrijwilliger of op een andere manier willen helpen laat dit dan s.v.p. weten.

Dit artikel is eerder verschenen in Nunspeet Huis aan Huis dinsdag 14 november 2017

Deel dit bericht